Musea in Los Angeles

Hoewel Los Angeles niet direct bekend staat als museumhoofdstad van de wereld, is er voor museumliefhebbers zeker voldoende te beleven in L.A.. In de stad zijn een groot aantal grote en kleinere musea te vinden over uiteenlopende onderwerpen. Daarnaast worden er regelmatig eenmalige exposities gehouden op bijzondere plaatsen in de stad. Houd daarvoor de evenementenagenda goed in de gaten.

Op deze pagina hebben we een aantal musea geselecteerd die volgens ons absoluut de moeite waard zijn.

Los Angeles County Museum of Art

In het Hancock Park van Los Angeles tref je meerdere musea. Het Los Angeles County Museum of Art (LACMA) is hier één van. De kunst in dit museum beslaat een tijdsbeeld van meerdere eeuwen. Behalve schilderijen zijn er ook juwelen, keramische kunstwerken, mode, grafische kunst en houtsnijwerk. De wisseling van collecties zorgen dat er keer op keer weer nieuwe dingen te ontdekken zijn. Liefhebbers kunnen daarnaast ook deelnemen aan workshops, een concert bezoeken of een speciale tour met een bepaald thema. Check de agenda voor de mogelijkheden. LACMA is gelegen aan de Wilshire Boulevard in Los Angeles.

Meer informatie over het LACMA

Natural History Museum of Los Angeles County

Het prachtige gebouw waarin de Natural History Museum of Los Angeles County is gevestigd, zal je niet snel ontgaan. Omstreeks 1913 gingen de deuren op van dit in Romaanse stijl opgetrokken bouwwerk. Met de bouw van dit museum werd tevens een stap gezet in het creëren van een cultureel stadspark wat tegenwoordig bekend staat als Exposition Park. In het Natural History Museum of Los Angeles County kun je allerlei opgezette dieren, fossielen, geraamtes van dinosaurussen, insecten, schelpen, vogels en nog heel veel meer ontdekken. Daarnaast kun je regelmatig deelnemen aan workshops of je op andere wijze laten inspireren.

Meer informatie over het Natural History Museum of Los Angeles County

Getty Center

In het westelijke deel van Los Angeles ligt de wijk Brentwood. Deze wijk wordt met name bezocht om een bezoek te brengen aan het Getty Center. Dit gebouwencomplex werd omstreeks 1997 ontworpen door Richard Meier, een Amerikaanse architect. In Nederland is het stadhuis te Den Haag door hem ontworpen. In het Getty Center kun je met name de privé collectie van J. Paul Getty bewonderen in het gelijknamige museum. Deze voormalige oliemagnaat uit Minnesota was een fervent verzamelaar van kunst en antiek. Iets wat hij graag liet bewonderen door liefhebbers, aangezien hij zelfs een periode zijn huis opende voor bezoekers. Onder de bezienswaardigheden van het Getty Center bevinden zich kunstwerken uit de klassieke oudheid, een prachtige beeldentuin en een replica van Villa dei Papiri in Herculaneum.

Meer informatie over het Getty Center

Getty Center

Museum of Contemporary Art

Het MOCA is te vinden aan de Grand Avenue van Los Angeles. Dit museum voor hedendaagse kunst opende al in 1979 haar deuren. Inmiddels bestaat de collectie uit meer dan zevenduizend objecten die kunst in de breedste zin van het woord vertolken. Het streven van dit Museum of Contemporary Art is dan ook het doorleven van de steeds veranderende definities over kunst. Onder de uitgebreide collectie van het MOCA bevinden zich werken van Andy Warhol, John McLaughlin, Franz Kline, Roy Lichtenstein en Matthew Barney.

Meer informatie over het Museum of Contemporary Art

Hollywood Wax Museum

Zoals wij in Amsterdam Madam Tussauds hebben, hebben ze in Los Angeles het Hollywood Wax Museum. Het Hollywood Wax Museum ging open 1965 en heeft sindsdien heel wat gasten mogen ontvangen. En net zoals in Amsterdam, staan ook hier in Los Angeles bekende en invloedrijke persoonlijkheden die geheel gemaakt zijn van was. Sommigen zijn haast niet van echt te onderscheiden. De collectie gaat natuurlijk met tijd mee, dus tegenwoordig zijn ook artiesten als Justin Bieber en Pink hier vertegenwoordigd. Hier heb je alle tijd om met jouw celebrity naar keuze uitgebreid op de foto te gaan. Het Hollywood Wax Museum is te vinden aan de Hollywood Boulevard.

Meer informatie over het Hollywood Wax Museum

Hollywood Wax Museum

The Grammy Museum

Het vier verdiepingen tellende Grammy Museum van Los Angeles gaat over muziek en alles wat daar mee te maken heeft. De uitreiking van de Grammy Awards wordt elk jaar op uitbundige wijze gepresenteerd in het Staples Center van Los Angeles. Voor dit festijn trekken nationale en internationale artiesten werkelijk alles uit de kast om zo goed mogelijk voor de dag te komen. De geschiedenis van de Grammy alsmede de beleving van muziek, muziekstijlen, film, artiesten en de verhalen daarachter, wachten hier in het museum om door jou ontdekt te worden. The Grammy Museum is bereikbaar aan de Olympic Boulevard in Downtown Los Angeles.

Meer informatie over The Grammy Museum

The Broad

Het kunstmuseum ‘The Broad’ is zeer herkenbaar als strak vormgegeven bouwwerk aan de Grand Avenue van Los Angeles. Er werd maar liefst honderd-veertig miljoen voor uitgetrokken. Als titel krijgt het gebouw ‘the veil and the vault’, wat niet meer betekend dan sluier en gewelf. Alsof er iets luchtigs over het solide gebouw werd gelegd. The Broad is een museum voor hedendaagse kunst die vernoemd is naar diens oprichters, Eli & Edythe Broad. Je kunt er onder andere genieten van werken die afkomstig zijn van artiesten als Jeff Koons, Robert Therrien, Jasper Johns, Richard Artschwager, Pablo Picasso, Barbara Kruger en Robert Rauschenberg.

Meer informatie over The Broad

Petersen Automotive Museum

Het schitterend vormgegeven Petersen Automotive Museum in Los Angeles werd deels ontworpen door het Amerikaanse architectenbureau Kohn Pedersen Fox Associates. Zij zijn in ieder geval verantwoordelijk voor de succesvolle transformatie van het gebouw. In het ontwerp van het huidige uiterlijk werd ondermeer de vorm van auto meegenomen. De golfbewegingen zouden snelheid en beweging vertegenwoordigen. In het Petersen Automotive Museum kun je genieten van uiteenlopende automerken en modellen. En natuurlijk worden hier in het ‘Mekka’ van de filmindustrie ook diverse auto’s gepresenteerd die je in bekende films bent tegengekomen. Denk hierbij aan de Batmobile, James Bond’s Aston Martin en Herbie.

Meer informatie over het Petersen Automotive Museum

Petersen Automotive Museum