Los Angeles bezoeken

Los Angeles is mede dankzij het heerlijke klimaat een zeer aangename vakantiebestemming. Wie van strand, cultuur en bezienswaardigheden houdt die kan het hier gemakkelijk een week of twee tot drie volhouden, want alles wat je zoekt binnen je vakantie ligt binnen handbereik. Veel mensen kiezen er echter voor om Los Angeles binnen een paar dagen te bezoeken als onderdeel van een rondreis door California of een grotere gebied in het zuidwesten van de Verenigde Staten. Wil je een goede indruk van L.A. hebben dan zouden wij aan willen raden om er een dag of vier voor uit te trekken. Je kunt Los Angeles echter ook in een of twee dagen doen. Bekijk het verslag “Los Angeles in één dag” maar eens en je zult zien wat je binnen een etmaal kunt doen in Los Angeles.

Betaal niet teveel voor je hotel

Er zijn inmiddels zoveel boekingssites dat je kunt verdwalen in het ruime aanbod. Soms betaal je bij de ene aanbieder tientallen procenten meer voor een hotelkamer in Los Angeles dan bij een andere site. Dat heeft vooral te maken met specifieke prijsafspraken die sommige hotelsites hebben met bepaalde hotels. Wat wij zelf altijd doen is bij vergelijkingssite Trivago zoeken. Je ziet dan meteen de prijzen per aanbieder, zodat je snel kunt zien waar je de laagste prijs voor een bepaald hotel betaalt.

Bekijk de goedkoopste hotelprijzen in Los Angeles via trivago.nl

overnachten in Los Angeles

Waar overnachten in Los Angeles?

Je kunt in vrijwel heel Los Angeles hotels, appartementen en bed & breakfasts vinden. Als toerist is het echter wel handig dat je in een gebied overnacht waar het veilig is en dat gunstig gelegen is. Het is daarnaast ook wel aangenaam dat er voldoende in de buurt te vinden is aan eet- en drinkmogelijkheden. In Los Angeles zijn er verschillende wijken, stadsdelen en voorsteden waar je kunt overnachten. Bij booking.com kun je specifiek op hotels in bepaalde wijken zoeken.

Wij hebben de voor- en nadelen van overnachten binnen de belangrijkste delen van Los Angeles op een rijtje gezet:

Downtown Los Angeles
Het zakenhart van Los Angeles is niet de beste plek voor toeristen om te overnachten. Sfeerloos en vooral zakelijke hotels. Downtown LA is ook niet het meest gunstig geleden ten opzichte van de meeste bezienswaardigheden. In het weekend zijn de hotelkamerprijzen vaak wel zeer gunstig vanwege het lagere aantal zakenreizigers dat dan de zakenhotels bevolkt.

Thai Town
De Thaise wijk van L.A. ligt direct ten oosten van Hollywood. Deze vrij kleine etnische wijk is dé plek in de stad om Thais te eten, maar ook om goedkoop in de buurt van Hollywood te overnachten. Het is niet de mooiste of meest bruisende wijk van Los Angeles, maar een prima uitvalsbasis.

Hollywood
Als je in Hollywood verblijft dan zit je in het midden van de entertainmentindustrie. Er is voldoende te zien en te doen, er zijn volop mogelijkheden om wat te eten of te drinken en Hollywood is vrij centraal gelegen ten opzichte van veel bezienswaardigheden in L.A.. De hotelkamerprijzen liggen hier vaak wel wat hoger dan elders in de stad.
Onze tip: Mama Shelter Los Angeles vanwege de heerlijke sfeer en het dakterras.

overnachten in Los Angeles: een heerlijke hotelkamer in Mama Shelter

West-Hollywood / Sunset Strip
Het nachtleven van Los Angeles speelt zich vooral af op de Sunset Strip. Dit is het deel van Sunset Boulevard dat zich vanuit West Hollywood in westelijke richting uitstrekt. Wil je volop genieten van het uitgaansleven dan kan het handig zijn om hier een hotel te boeken.

Beverly Hills
De duurste en het meest luxueuze gebied om te verblijven is Beverly Hills. De meeste accommodaties concentreren zich in en rond het winkelhart van Beverly Hills, waar zich onder andere Rodeo Drive bevindt. Overnachten in Beverly Hills is relatief duur. De meeste hotels die hier liggen vallen in het hogere segment en richten zich op gasten met een dikke portemonnee (of een hoge creditcardlimiet).

Santa Monica
Wil je strand, winkels en horeca verzameld hebben in een mooi geheel? Dan boek je een hotel in Santa Monica. De hotels die het dichtst bij het strand liggen zijn over het algemeen het duurst. Santa Monica is voor toeristen een gewilde overnachtingsplek. Dat merk je wel in de prijzen. Voordeel is dat veel hotels binnen loopafstand van Santa Monica Beach liggen.

Venice Beach
Volgens velen de leukste voorstad van Los Angeles is Venice Beach. Redelijk veel hotels liggen vlakbij of zelfs direct aan het strand dat een meer relaxte sfeer heeft dan het meer mondaine Santa Monica Beach. Surfers, fietsers, skaters en toeristen mengen zich hier op prima wijze. Venice Beach is op drukkere dagen ook beter te bereiken dan Santa Monica, waardoor het een aardige uitvalsbasis is.
Wij hebben zelf heerlijk overnacht bij Inn at Venice Beach.

Inn at Venice Beach

Marina del Rey
De bebouwing van Marina del Rey concentreert zich vooral rondom de jachthaven waar het stadsdeel naar vernoemd is. Mocht je geen enorme fascinatie hebben voor boten dan vinden wij Marina del Rey niet de meest sfeervolle plek om te zitten. Het is er aardig, maar het mist de magie van het direct ernaast gelegen Venice Beach.

Rondom Los Angeles International Airport
Vlakbij de luchthaventerminal van LAX liggen meerdere hotels. Deze concentreren zich vooral rond West Century Boulevard en Airport Boulevard. Vaak zijn deze hotels gunstiger geprijsd dan hotels die gelegen zijn in populaire toeristengebieden in L.A. Het nadeel is wel dat je in een buurt zit waar sfeer totaal ontbreekt. Je bent dus aangewezen op de hotelbar of het hotelrestaurant. Anders moet je er ’s avonds met je huurauto of een taxi op uit.

Anaheim
Er is als toerist maar één reden om in Anaheim te overnachten en dat is Disneyland. Rondom het Disneyland Park vind je tientallen hotels en ook binnen Disneyland zelf zijn er een paar officiële Disneyhotels. Als uitvalsbasis voor de rest van Lod Angeles is Anaheim niet de beste plek vanwege de afstanden en de reistijden waar je mee te maken zult krijgen. Ten zuiden van Disneyland ligt het Anaheim Convention Center. Mocht je speciaal hiervoor naar Los Angeles gekomen zijn dan kun je uit een groot aantal hotels rondom dit congrescentrum overnachten. Bij grote evenementen schieten de hotelkamerprijzen vaak wel omhoog.

Long Beach
Eigenlijk hoort Long Beach niet tot Los Angeles, maar is het een zelfstandige stad. Long Beach wordt echter wel tot de agglomeratie Los Angeles gerekend en de haven van Long Beach wordt als de haven van L.A. beschouwd. Hoewel Long Beach toeristisch gezien zeker de moeite waard is, zijn er vrij weinig Nederlandse toeristen die ervoor kiezen om hier te verblijven. Bij de stad ligt een fijn strand en vanuit de haven zijn er redelijk wat boottochten te doen.

Universal City
Kom je vooral voor Universal Studios en/of Warner Bros Studios naar Los Angeles dan is het handig als je een hotel kiest dat in of rond Universal City ligt. Omdat je hier net ten noorden van de heuvels verblijft is de afstand en reistijd tot veel andere plekken in L.A. wel wat langer. Hollywood ligt nog wel op korte rijafstand, maar je bent wel afhankelijk van de drukte op U.S. Highway 101 om de rest van Los Angeles te bereiken.

Een auto huren

In een grote stad als Los Angeles red je het niet om te voet van alles te gaan zien en doen. Je hebt een vorm van vervoer nodig. Wie niet afhankelijk wil zijn van het openbaar vervoer die kan het beste een auto huren. Huurauto’s zijn redelijk betaalbaar in Los Angeles en de brandstofprijzen zijn een stuk gunstiger dan in Nederland. De parkeertarieven kunnen op sommige plekken hoog zijn, maar in vergelijking tot New York City en San Francisco vallen de parkeerkosten in L.A. vaak nog wel mee. Kijk vooral goed waar je parkeert en wat de voorwaarden zijn. Op sommige plekken kun je wel kort parkeren, maar zit er een tijdslimiet aan terwijl er ook veel parkeerterreinen zijn waar je per dag of dagdeel betaalt. Dat werkt natuurlijk alleen maar als je inderdaad voor wat langere tijd wilt parkeren en niet voor een uurtje of zo.

De grote autoverhuurders hebben allemaal een grote vestiging bij de internationale luchthaven van Los Angeles. Met shuttles word je naar de autouitgiftepunten van autoverhuurbedrijven zoals Avis, Hertz, Alamo, National en Sixt gebracht. Het handigste en zeer vaak voordeligste om vooraf je auto alvast te reserveren. Onze tip is om dat via zogenaamde autohuurbrokers te doen die speciale prijsafspraken hebben met de autoverhuurders. Als klant krijg je bij bedrijven zoals Easyterra en Sunny Cars vaak de beste prijs voor een huurauto.

Aanbod van huurauto’s in Los Angeles via Sunny Cars

Aanbod van huurauto’s in Los Angeles via EasyTerra

Een auto huren in Los Angeles

One-way toeslag

Vrijwel alle autoverhuurders bieden de mogelijkheid om een zogenaamde ‘one way rental’ te boeken. Hierbij haal je je auto op plek A op (bijvoorbeeld Los Angeles) en levert hem op plek B (bijvoorbeeld San Francisco) weer in. Hierdoor hoef je van een rondreis door California niet echt een rondreis te maken waarbij je een volledige ronde maakt, maar heb je de vrijheid om te starten en te eindigen waar dat jij dat wilt. Vaak rekenen autoverhuurders een zogenaamde One-way toeslag voor deze mogelijkheid. Vergelijk ook deze prijzen goed als je een auto wilt huren onder deze voorwaarden. Sommige verhuurders bieden de one way mogelijkheid aan zonder toeslag, zolang als dat het ophaal- en inleverpunt binnen de staatsgrenzen van California liggen.

Reizen binnen Los Angeles

De afstanden binnen Los Angeles zijn groot. Dat betekent dat als je meerdere plekken in L.A. wilt bezoeken je niet onder andere manieren van vervoer dan de benenwagen uitkomt. Te voet kun je wel stukjes van Los Angeles doen, maar voor de stukken tussen de verschillende wijken, stadsdelen en bezienswaardigheden hebben een gemotoriseerde vorm van vervoer nodig. Een huurauto geeft je natuurlijk alle vrijheid en flexibiliteit die je nodig hebt. Niet iedereen vindt het echter prettig om met een huurauto door grote vreemde steden te rijden en je moet natuurlijk ook een geldig rijbewijs hebben om hier te mogen autorijden. Autoverhuurders hanteren ook een minimumleeftijd voor het huren van een auto. Vroeger lag die grens op 25 jaar, maar tegenwoordig kun je bij veel autoverhuurders tegen extra betaling al vanaf 21 jaar een auto huren.

Los Angeles heeft een goed openbaarvervoersysteem. Je kunt zowel met de bus als met de metro belangrijke stukken binnen LA afleggen. Kostentechnisch zijn de bus en metro vaak ook de goedkoopste vormen van vervoer. Buskaartjes koop je gewoon bij de buschauffeur, maar voor de metro heb je een chipkaart nodig. Deze TAP-kaart kost slechts $ 1,- naast het tegoed wat je erop zet. Wil je redelijk veel met de bus of metro reizen dan moet je zeker overwegen om een dagkaart of weekkaart te nemen.

Taxi’s zijn volop aanwezig in Los Angeles. De prijzen per kilometer vallen zeker mee. Deze zijn vergelijkbaar met Nederland of iets goedkoper. Wat de totale ritprijs echter op kan voeren is de afstand en de drukte, want naast de kilometers betaal je ook de tijd dat je niet rijdt. Door files kan dat aardig bijdragen aan een hogere prijs. Een taxi houd je aan op straat of je laat er eentje telefonisch bestellen. Op sommige plekken zoals bij de grotere hotels staan ook soms taxi’s te wachten op klanten.

De bus in Los Angeles

De toeristenbus

Wil je geen gedoe met een huurauto of openbaar vervoer, dan is de hop-on-hop-off toeristenbus waarschijnlijk ideaal voor jou. Deze dubbeldekkerbussen zijn er speciaal voor toeristen die Los Angeles willen verkennen. Er worden door de hop-on-hop-off bussen verschillende routes gereden die naar de voor bezoekers interessante wijken, gebieden en bezienswaardigheden rijden. Tijdens de rit kun je op verschillende plekken uitstappen en later weer opstappen. Onderweg krijg je door middel van een audioguide allerlei wetenswaardigheden te horen over wat je onderweg ziet. Dat gebeurt onder andere in het Engels.

Toeristenbus

De hop-on-hop-off bussen werken met tickets voor 1, 2 of 3 dagen. Tijdens de geldigheid van je ticket mag je onbeperkt in- en uitstappen op alle bussen. De eerste bussen beginnen om 9 uur ’s morgens met rijden en de laatste bussen stoppen tegen 9 uur in de avond. De frequentie waarin de bussen rijden verschilt per seizoen en per route. Gemiddeld genomen rijden de bussen iedere 30 minuten. Op de populaire rode route ligt de frequentie hoger: iedere 20 tot 30 minuten rijdt er een bus. De rode route rijdt onder andere door Hollywood en Beverly Hills. De gele route verbindt Beverly Hills met Santa Monica en passeert ook Century City, West L.A., Westwood en Brentwood. De groene route rijdt langs de kust tussen Santa Monica Beach en Venice Beach. De paarse route rijdt vanuit Hollywood naar Downtown L.A.. De blauwe route rijdt vanuit Hollywood naar Universal City.

Je kunt je tickets voor de Los Angeles hop-on-hop-off toeristenbus vooraf via internet reserveren. Dat kan met korting bij Tiqets Los Angeles.

Het weer in LA maakt het prima om bovenin te zitten in de toeristenbus

Fietsen in Los Angeles

Wil je Los Angeles lekker sportief op de fiets verkennen? Dat gaat prima. De beste plek om te fietsen is langs de stranden van Santa Monica en Venice Beach. Hier kronkelt een breed en prima onderhouden fietspad zich langs en over het strand. Langs het strand vind je meerdere fietsverhuurders waar je verschillende soorten fietsen kunt huren. Dat kan per uur, maar ook per dag. Als je een fiets voor een dag huurt is het relatief gezien veel goedkoper dan als je slechts voor 1 uur een fiets huurt.

In Los Angeles is het dragen van een fietshelm overigens verplicht voor iedereen. De helm is normaal gesproken inbegrepen in de huurprijs van de fiets.

Fietsen in Los Angeles

Georganiseerde fietstochten door Los Angeles

Het is ook mogelijk om aan een georganiseerde fietstocht deel te nemen. Baja Bikes, een bedrijf dat gespecialiseerd is in fietstochten wereldwijd, biedt in samenwerking met lokale partners diverse fietstochten in L.A. aan. Zo kun je een ‘Movie star homes’ fietstocht doen waarbij je in eigen tempo door middel van een GPS op een iPad gaat kijken hoe de sterren in Beverly Hills wonen. Wie meer van L.A. wil zien die kan de ‘LA in a Day’ fietstocht doen waarbij je een fietstocht maakt onder begeleiding van een Engelstalige gids. Wil je liever met een privégids op stap? Dat kan ook! Deze persoonlijk manier om LA op de fiets te ontdekken is erg populair.

Bekijk de Los Angeles fietstochten bij Baja Bikes

Fietstocht in Los Angeles

Reisvoorbereiding

Een reis naar Los Angeles vraagt om de nodige voorbereiding. Je reist immers naar Amerika en dat betekent dat je een aantal zaken moet regelen voor je aan je vakantie begint:
– Reis je met een Nederlands paspoort naar Los Angeles? Dan heb je een ESTA nodig als je geen visum voor Amerika hebt. Een ESTA is een elektronische toelating tot het land. Een visum of ESTA aanvragen moet je op tijd doen. Regel je Amerika ESTA minstens 72 uur voor vertrek. Een visum heeft in de regel meer tijd nodig.
– Om geld op te kunnen nemen in Los Angeles moet je bankpas op ‘wereldprofiel’ staan. Regel dit voor je vertrek.
– In Los Angeles werkt men met Amerikaanse stopcontacten, waar Nederlandse stekkers niet in passen. Je hebt daarom een adapter of wereldstekker voor Amerika nodig om je apparatuur te kunnen gebruiken.
– Vanwege de hoge ziektekosten in Amerika is een reisverzekering met dekking voor ziektekosten eigenlijk een must. Kijk ook of er een verhoogde dekking is voor aansprakelijkheid in Amerika.Los Angeles met kinderen

Reis je met kinderen naar Los Angeles dan is het niet lastig om je met kinderen te vermaken in L.A.. Dankzij pretparken zoals Disneyland en Knott’s Berry Farm hoeft je kroost zich niet te vervelen. Maar ook het strand is natuurlijk altijd leuk om met kinderen te doen. Reis je met kinderen tot 8 jaar naar Los Angeles, dan is het Zimmer Children’s Museum een aanrader. Spelenderwijs worden de kinderen hier wijzer. Voor oudere kinderen is een tour langs de huizen van de sterren vaak de moeite waard. Zij verafgoden hun idolen vaak nog en wat is er leuker dan te zien hoe hun sterren wonen? Leuk voor jong en oud zijn natuurlijk Universal Studios en de studio’s van Warner Brothers.

Regel je tickets en tours

Via gespecialiseerde bedrijven zoals GetYourGuide en Tiqets kun je entreetickets, tours en activiteiten in Los Angeles bekijken en reserveren. Zo ben jij zeker van jouw plaatsje tijdens je vakantie in Los Angeles.

✅ gegarandeerde toegang / deelname
🎟️ skip-the-line tickets
📷 unieke ervaringen in Los Angeles
💳 te reserveren zonder creditcard

entreetickets, activiteiten en tours in Los Angeles via Tiqets

entreetickets, activiteiten en tours in Los Angeles via GetYourGuide

Eten in Los Angeles

Je kunt in Los Angeles in alle prijsklassen eten en veel etnische keukens zijn vertegenwoordigd hier. De gedachte dat je in Amerika alleen maar hamburgers, spareribs, friet, pizza en andere calorierijke gerechten eet moet je loslaten. Natuurlijk zie je dat vooral op toeristenplekken en binnen fastfoodketens dit soort gerechten vaak de revue passeren, maar er is voldoende ander voedsel te vinden op de menukaarten. Via websites als Tripadvisor, LA Eater, Time Out Los Angeles en LA Weekly kun je allerlei restaurants vinden die de moeite waard zijn. Let wel op dat je tijdig reserveert als je naar één van de nieuwe hotspots op culinair gebied wilt gaan om te lunchen of dineren. Vaak is dit soort restaurants al weken van te voren volgeboekt en kun je zonder reservering niet terecht. Dat geldt vooral voor de weekeindes.

Etnische keukens die veel vertegenwoordigd zijn, zijn Mexicaans, Chinees en Italiaans. Ook Japans (en dan vooral sushi) en Thais zijn erg populair in Los Angeles. Volg je een dieet dan zijn er steeds meer restaurants die daarop inspringen. Glutenvrij eten kan bijvoorbeeld niet overal, maar er zijn wel steeds meer plekken waar je mooie glutenvrije maaltijden kunt eten.

Als je uit gaat eten in Los Angeles houd dan de volgende regels in de gaten:
– Je gaat niet zomaar zelf een tafel uitzoeken. Wacht bij de entree totdat de gastvrouw of gastheer je een tafel toewijst.
– Zeker in de wat betere restaurants is het ongepast om in korte broek aan tafel te gaan (voor de heren). In de upscale restaurants is een formele kledingkeuze eigenlijk niet meer dan normaal.
– De prijzen op de menukaart zijn altijd zonder belasting en fooi. Fooi dient hier vooral als bedieningsgeld en is daarom eigenlijk verplicht. Het minimale percentage aan fooi is 15%, maar fooien van 18 tot 20% zijn tegenwoordig meer gebruikelijk.

Eten in Los Angeles